fbpx

Ontdek hoe jij jouw financiële situatie en je relatie met je partner een boost geeft

Deze week snij ik een heftig onderwerp aan! We gaan het hebben over jouw financiële situatie en hoe die jouw relatie met je partner beïnvloedt en vice versa, met alle gevolgen van dien.

Stel jezelf eens de vraag:

 • Hoe tevreden ben jij met jouw relatie, je financiële ruimte en je sociale contacten?
 •  Hoe tevreden is jouw partner met de financiële situatie?
 • Vind jouw man het lastig zich kwetsbaar op te stellen en zijn gevoelens te verwoorden of juist gemakkelijk?
 • Op wie kunnen jullie altijd (voor emotionele- en financiële steun) terugvallen?
 • Is jullie relatie sterk genoeg om zware tijden te overleven en wat kost jullie dat?
 • Zou je momenteel ergens hulp bij kunnen gebruiken?
 • Zijn jullie ouders? Zo ja, merken de kinderen eventuele onderlinge spanning?
 • Ervaar jij spanningen als gevolg van jouw/ jullie financiële situatie?
 • Hebben jullie afspraken gemaakt over jullie bestedings- en spaarpatroon?

De media, de mensen om je heen, je dagelijkse leven – het lijkt alsof de hele wereld op zijn kop staat. Het binnenharken van geld, investeren in je business en daarnaast ook nog je relatie (partner, kinderen, familie, vrienden) gezond houden, er zijn maar weinig stellen die stressvrij hier doorheen komen. Sterker nog, de feiten laten zien dat gebrek aan communicatie over onderwerpen als RELATIE en FINANCIËN zelfs dodelijk kunnen zijn. 

I kid you not! 

Financiën en relaties, twee essentiële aspecten van het leven die elkaar wederzijds beïnvloeden en een grotere rol spelen in jouw levensgeluk dan je misschien zelf denkt. Als je niet goed in je vel zit heb je weinig inspiratie, minder energie en handel je inefficiënt. Bij geldproblemen is er extra spanning in de relatie die leiden tot relatieproblemen waardoor het lastiger is om je volledig op je business te kunnen richten. Schuldgevoelens en twijfels beginnen te knagen, tegenover je partner, kind(eren) én ook naar jezelf. 

‘The ability to carry the mental load does NOT come pre-installed in the vagina.’ 

I love this Quote! Maar hoe graag we het ook hadden gewild, helaas is geboren worden en mentaal alles aankunnen nog steeds onmogelijk en zijn er consequenties wanneer we de struikelblokken als ‘relatie’ en ‘financiën’ niet de juiste aandacht geven.

Gevolgen van Financiële Stress en Niet Kunnen Praten over Problemen

Kortgeleden heeft de man van een lieve vriendin van mij besloten uit het leven te stappen en als ik eraan denk, word ik weer verdrietig.

Vorige week las ik een artikel “Risico op zelfdoding door de jaren heen grootst onder oudere mannen”! De hoge zelfdodingscijfers deden mij schrikken en wekte bij mij de vraag ‘waarom zijn er zoveel zelfdodingen’? 

Uit CBS-cijfers blijkt dat mannen ongeveer twee keer zo vaak zelfmoord plegen als vrouwen. Deze verhouding is over de periode van 1950 tot 2020 ongeveer gelijk gebleven. In economisch slechte tijden zoals in de jaren 80 en rond 2010 is een duidelijke toename in het aantal zelfdodingen te zien.

Financiële problemen en ontevredenheid over het werk zijn belangrijke risicofactoren in relatie tot zelfdoding.

Ook traumatische gebeurtenissen, zoals een echtscheiding, zorgen er ook voor dat mannen vaker in een sociaal isolement terecht komen. Zo kunnen mannen bijvoorbeeld het contact met hun kinderen en schoonfamilie verliezen. En dat terwijl juist de onderlinge sociale netwerken zorgen voor een positieve mindset en minder depressiviteit. Voor vrouwen is het sociaal isolement minder van toepassing na een echtscheiding. Uit persoonlijke ervaring weet ik  dat vrouwen het vaak lastig vinden om hulp in te schakelen of duidelijke grenzen te stellen. Dit was voor mij een belangrijk les die ik had te leren. Het blijft een ding voor ons ‘control freaks’, maar het is van levensbelang!

Oudere mannen lopen een verhoogd risico omdat ze minder vaak hulp zoeken. Zij zijn verder minder gewend te praten over hun gevoel, zich kwetsbaar op te stellen en ervaren een groter stigma op geestelijke problemen. Doordat deze mannen minder over hun probleem praten komen ze ook minder goed in beeld bij hulpverleners. Helaas geldt dit laatste dus ook voor ons vrouwen. 

Relatie en Financiën als Positieve Kernelementen

Wat mij vooral bij blijft van dit artikel is het grote belang van:

 1. Een stabiele en gelukkige relatie
 2. Een gezonde financiële positie
 3. Een sociaal vangnet


Absoluut geen eye-openers, maar juist daarom des te belangrijker om er expliciet aandacht voor te hebben en erbij stil te staan. Zet jij een vinkje bij één van de onderstaande verlangen? Dan is er werk aan de winkel!

 • Het verlangen naar meer intimiteit, betere communicatie, meer vertrouwen en lol in je relatie. 
 • Het verlangen om je sterk en gezond te voelen op alle vlakken, de beste moeder ooit zijn en terug kunnen vallen op een vertrouwd sociaal netwerk. 
 • Het verlangen naar financiële vrijheid, onafhankelijkheid zodat je kunt doen waar jij blij van wordt. 

5 Do-It-Yourself Tips om je Relatie een Boost te Geven

 1. Stap in je vrouwelijke kracht en voel dat jullie relatie op het punt staat te transformeren. Hoe? Check mijn gratis “5 Powerful Tools That Will Help Restore Your Marriage”

   

 2. Breng de vonk terug in je relatie! Ga leuke dingen doen, besteed aandacht aan elkaar en wordt weer smoorverliefd op je partner én op je seksleven.
 3. Verbeter je communicatieve vaardigheden die nodig zijn om je relatie naar een hoger niveau te tillen. Spreek je verlangens uit, stel grenzen, ontdek wat de verlangens van je partner zijn en wat jouw rol hierin is.

   

 4. Bepaal welke personen uit jouw sociale netwerk je echt energie geven. Wie maakt je vrolijk en stemt je gelukkig? Dit zijn de mensen waar je meer tijd mee mag spenderen.

   

 5. Word bewust van je beperkende overtuigingen over geld.

Jij weet dondersgoed als ik, dat alleen JIJ jouw groei als ondernemer en als levenspartner kunt realiseren. Wat je misschien nog niet weet is dat jij pas groeit nadat je oude- en nagenoeg dus altijd nog actuele – patronen hebt doorbroken. Bewust of onbewust probeer je dit al een tijdje te doen, alleen is het in je eentje best lastig. Stapje vooruit, stapje terug …..

Samen gaan we echt stappen kunnen zetten. Dus geen stapjes meer terug, maar sprongen vooruit!

Business en Relatie Coaching onder een dak!

Tijdens mijn coaching gaan we ontdekken waar jij momenteel staat in je relatie én in jouw business! We gaan samen onderzoeken hoe deze met elkaar in verbinding staan, hoe ze elkaar beïnvloeden en welke boost jij nodig hebt, op welk vlak dan ook! Daarbij is er alle aandacht voor jouw persoonlijke eigenschappen en voor de wijze waarop je deze kwaliteiten inzet.